Byg nyt hus

Overvejer du at bygge nyt hus? I denne artikel vil vi se nærmere på fordelene ved at bygge hus anno 2014. For byggebranchen er dynamisk og ændrer sig konstant.

De senere år har først finanskrisen og senest to store konkurser, sat sine klare spor hos landets byggefirmaer. Det er blevet sværere at få økonomien til at løbe rundt for mange og det er til din fordel som køber.

Det betyder nemlig at 2014 er et godt tidspunkt at bygge nyt hus. For det første er renterne på bolig -og realkreditlån historisk lave. Du kan altså låne penge til nybyggeri uden at skulle betale høje renter. For det andet er mange byggefirmaer presset på konkurrencen og ikke mindst antallet af opgaver. Det medfører lavere priser og altså lavere omkostninger til den udbyder du vælger.

Fordele ved at bygge hus i 2014

Det er ikke kun de lave renter og den hårde konkurrence i byggebranchen, der er med til at give dig en række fordele i 2014. Hvis du vil bygge et nyt hus er det nemlig billigere at købe grunden, sammenlignet med “vækstårene” i 2006 og 2007. Det er i hvert fald tilfældet i de fleste områder af Danmark.

Har du derimod planer om at købe et faldefærdigt hus og bygge det op fra bunden, vil de ligeledes kunne købes til fornuftige priser.

Boligmarkedet er ikke længere faldende som det var i flere år, men har stagneret sig og er så småt på vej opad igen. Men de er langt fra tidligere tider, så der ligger en god fortjeneste for dig som huskøber.

Et opsving over de næste 5 til 10 år vil ligeledes være med til at givne dig som husejer. Uanset om du vælger at bygge et nyt hus på en tom grund, eller ved at du først river de nuværende ned.

For at opsummere vil du få glæde af følgende fordele ved at bygge nyt hus i 2014:

  • Du kan låne penge til lave renter
  • Lavere omkostninger til byggefirmaet
  • Du kan købe huse eller byggegrunde til fornuftige priser
  • Glæde af det forventede opsving på boligmarkedet over de næste 5-10 år

De store konkurser i branchen

De to store konkurser der er omtalt i artiklen er naturligvis Engsø Gruppen og Skana. Begge to store udbydere i branchen, med mange ansatte og kunder.

Det er klart at deres konkurs har medført flere opgaver til de resterende udbydere på markedet. Om der kommer flere store de næste par år er ret tvivlsomt, i og med at branchen er på vej fremad.

Du skal derfor ikke lade det påvirke dig, hvis du overvejer at få bygget et nyt hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *