[Guide] 8 fif til at fange (mange) flere fisk i fiskesøen

Bevæg dig rundt ved søen

Når du fisker i Put & Take sø, kan det være godt at bevæge sig omkring fiskesøen. Skift plads, hvis der hvis du ikke mærker interesse. En af årsagerne til at du ikke fanger fisk, kan være at der ikke er fisk på stedet du fisker. Prøv dig frem på forskellige beliggenheder, og se om du kan finde ørrederne.

Fiskene opholder sig ikke nødvendigvis midt i Put & Take-søen. De går lige så tit tæt på land.

Stå tidligt op

Ofte er det effektivt at at stå tidligt op, og fiske helt fra morgenen. Det kan der være flere gode grunde til. Fiskene er er endnu ikke blevet forstyrrede. Dagens første solstråler kan give god aktivitet. Og der er jævnligt ikke så mange mennesker ved Put & Take-søen på dette tidspunkt. Så du kan bedre komme til og få testet nogle beliggenheder af i søen.

Skift agn

Fiskene i en Put & Take sø kan være svære at få til at bide på. På dage kan de være ekstremt forsigtige og sky, andre dage er de aggressive og bider på næsten alt.

Mærker du ikke aktive fisk, selv om du ved at der er fisk, skal du prøve at skifte agn. Test forskellige farver og duft på din PowerBait. Prøv forskellige typer spinner, blink og mikroblink. Fisk eventuelt med gummiagn, for at skabe en livagtig imitation af et af regnbueørredernes fødeemner.

Nøglen til at finde frem til den rigtige endeagn er simpelt. Test. Test, test, test.

Det nytter ikke at fiske med samme endeagn hele dagen, hvis nu fiskene bare ikke gider denne agn på dagen.

Prøv varierende dybder

Fiskene bevæger sig rundt på bestemte spots i Put & Take-søen, men kan også stille sig i bestemte vanddybder. Er det en dyb sø, er der mere vand at fiske af i dybden. Men fiskene kan også i en 2 meters Put & Take sø stå i bestemte dybder. Fisker du i overfladen og ørrederne står på bunden i en 5 meter dyb sø, fanger du formentligt ikke fisk denne dag.

Prøv dig lidt frem med forskellige vanddybder. I perioder går fiskene dybt og tæt ved bunden. Andre gange tæt ved overfladen. Og andre perioder går de i de mellemste vandlag.

Årstiderne og vandtemperatur spiller kraftig ind her. Som tommelfingerregel gælder følgende for disse perioder:

Forår
Fiskene er mere aggressive og går de fleste steder i regnbueørreder.

Sommer
Er det meget varmt vil fiskene ofte stå dybt, og gerne tæt på bunden hvor vandet er koldere.

Efterår
I slutningen af efteråret når vandtemperaturen er faldet lidt, vil fiskene igen trives bedre, og jage føde de fleste steder i regnbueørreder.

Vinter
I årets koldeste perioder er vandet ofte varmest på bunden, og her vil de fleste fisk opholde sig. Overvej derfor at fiske dybt i kolde perioder.

Fanger andre fiskere fisk?

Hvis du ikke fanger regnbueørreder, og nogle af de andre gør, så hold øje med hvilken slags endeagn de bruger. Tag eventuelt en snak med de andre Put & Take fiskere. Så kan du blive klogere på, hvad der virker på dagen.

De fleste fiskere vil gerne dele ud af deres erfaring, og hjælpe dig der ikke fanger fisk.

Klæd dig på efter vejrprognosen

Den rigtige fiske beklædning kan redde mange fisketure. Du får ikke en god fiske oplevelse, hvis du skal stå og fryse i timevis, eller bliver kold og våd, fordi det pludseligt begynder at regne. Forbered dig hjemmefra. Tag et kig på vejrprognoserne og vælg din beklædning ud fra vind, vejr og tempertaurforhold. Medbring eventuelt et ekstra lag, eller tag et ekstra lag tøj på hjemmefra. Det er altid lettere at tage et lag af, hvis det viser sig at blive for varmt.

Se guide til valg af jakke til fiskeri.

Vælg Put and Take-sø hvor der er sat fisk ud

En altafgørende faktor for dine fangstchancer er selvfølgelig om der er fisk i Put & Take-søen. Du kan derfor øge dine chancer betydeligt, ved at researche lidt på forhånd. Kig på søernes hjemmesider eller Facebook-sider. Er der sat fisk ud for nyligt? Hvis ja, så er chancen noget større.

Hvor tit der sættes regnbueørreder ud varierer meget. Nogle søejere sætter fisk ud i Put & Take søen dagligt, andre ugentligt eller hver 14. dag.

Tjek om der er sat regnbue ørrederne ud. Så er øger du dine chancer betragteligt.

Vil du prøve en ny Put & Take sø? Så tag et kig på denne liste over fiskesøer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *