TeamGym

Teamgym er en relativt ny form for gymnastik, der kombinerer rytme- og springgymnastik. Det er en holdsport, hvor holdene består af 6-12 personer, og det handler om at være god til at springe, at koordinere og at have en god rytmesans.
Er du blevet glad for Teamgym, men vil gerne være bedre, kan det være en god idé at vælge en gymnastikefterskole, der tilbyder træning.

Træning flere gange om ugen
Det er ikke alle gymnastikefterskoler, der har træning i Teamgym, så det er vigtigt at finde en den rigtige, der har. Flemming Efterskole, er en gymnastikefterskole, der tilbyder træning i det.
På efterskolen træner man flere gange om ugen, og du får forbedret dine evner i både spring, at modstå presset under konkurrencer og du får en masse rytmetræning. Det er de områder, der især skal trænes i, for at man kan blive en dygtig gymnast på et Teamgym-hold.

Især spring er en vigtig disciplin at træne, og det er også her de fleste gymnastikefterskoler har mest fokus. Det er mange forskellige spring, man skal mestre for at klare sig godt i de mange konkurrencer sammen med sit hold. Det er både forlæns og baglæns spring, der skal kunne bruges i Teamgym. Blot et udvalg er saltomortaler, dobbelt saltomortaler, trampet spring og måtte spring.
For at blive en dygtig springer, er det vigtigt at ens træning også bliver kombineret med styrketræning. Derfor er der ofte fokus på kraft og styrke i træningen udover fokus på rytme og koordination.

Efterskole DM i Teamgym
De fleste efterskoler konkurrerer i Efterskole DM i Teamgym. Hele 21 efterskoler, der i alt stiller 57 hold, konkurrer i Efterskole DM i Teamgym i år. På en gymnastikefterskole med stilarten får du altså mulighed for at gå til konkurrencer og konkurrere med dit hold. Netop derfor er det så vigtigt at blive god til at præstere i pressede situationer. Det er ikke nok at kunne lave et spring perfekt i træningshallen, det skal også kunne gøres foran flere hundrede mennesker.

Ud over at blive en dygtigere gymnast, er der også mange andre fordele ved at vælge en gymnastikefterskole. Du møder andre personer, der har de sammen interesser som dig, og du får uden tvivl oplevelser og venner for livet. Når du har fundet den rigtige efterskole, er det bare at kaste sig ud i TeamGym!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *